Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Négymilliárd-háromszázötvenhárommillió euró felett rendelkezhetett Kósa Lajos egy közjegyzői okirat szerint, amit a Magyar Nemzet közölt kedden. A dokumentum szerint a megbízó felruházza Kósa Lajost, hogy a "megbízó helyett és annak képviseletében a jelzett összegből magyar államkötvényeket vásároljon", és azokat a "megbízó nevén vezetett befektetési számlán elhelyezze".

Kósától egy mai sajtótájékoztatón az ATV Híradója megkérdezte, hogy ki volt a megbízó és milyen forrásból kellett magyar államkötvényeket vásárolnia. A politikus hosszasan válaszolt az újságírói kérdésekre (az ATV felvételét alább megnézheti).

Ez egy igazi szélhámosság, kamutörténet, soha senkinek nem vettem semmilyen állampapírt, és soha senkitől semmilyen ilyen pénzt nem fogadtam el

- válaszolta a kérdésre a fideszes politikus.

Kósa ugyanakkor azt nem mondta, hogy tagadná a dokumentum létezését (amit itt nézhet meg).

Egy munkatársamnak az ismerőse jelentkezett, hogy van egy hölgy, aki hihetetlen összeget örökölt Németországból, és hogy mit csináljon vele, mondta, hogy tegye magyar állampapírba, meg hozza Magyarországra és fektesse be. De semmi közöm hozzá!

Ez a történet úgy néz ki, hogy sokkal korábban megkeresett ez a hölgy az ügyvédjével, hogy ő egy ilyen óriási örökségnek a birtokába jutott. Én mindig mondtam, ha valóban jut, akkor tegye ezt magyar állampapírba, és valósítson meg Magyarország számára jó beruházásokat, főleg Kelet-Magyarországon

- nyilatkozta Kósa, aki hangsúlyozta, hogy a Magyar Nemzet cikke egy kamutörténet, amiből 12 egy tucat.

Frissítés: Kósa Lajos kedd délután a Facebook-oldalán egy videót is közzétett, amelyben megmagyarázza az ügyet. Itt már egy csengeri háztartásbeli hölgyre hivatkozik, aki 2012 őszén megkereste őt az ügyvédjével együtt, és tanácsot kért tőle, hogy a nagy összegű örökségét hova fektesse be.

2016-2017-ben azonban úgy gondolta, hogy ha valós ez az ügy, akkor már történnie kellett volna valaminek, de úgy látta, ebből nem lesz semmi; a hölgy megtévesztette, és beszüntette vele a kapcsolatot. Soha semmilyen bankszámla felett nem rendelkezett, egy fillért nem fogadott el - ismételte meg Kósa. Ez a hölgy nem csak engem, hanem számtalan embert becsapott, eljárást is kezdeményeztek ellene.

A nyitókép forrása: ATV.