Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Miután február elején több utas egyszerre tett panaszt azért, mert a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a feladott bőröndjéből több értéktárgyát, készpénzét ellopták, egyre erélyesebben lépnek fel a magyar hatóságok a tolvajok ellen.

Most az ügyészség emelt vádat egy 36 éves, rakodó munkásként dolgozó férfi ellen, aki a nyomozás szerint egy utas poggyászából lopott el mintegy 70 ezer forintnak megfelelő értékű eurót. A tettes már 2017 tavasza óta a reptéren dolgozott. Feladatai közé tartozott az induló és érkező járatok csomagjainak raktérbe történő be-, illetve kirakodása.

A vádirat szerint a vádlott 2017. december 15-én az esti órákban a London-Budapest között menetrend szerint közlekedő egyik járaton a poggyászok kirakodása során a gép rakterében felnyitotta az egyik utaspoggyászt, és abból eltulajdonított 220 eurót - áll a Fővárosi Főügyészség közleményében.

A Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Ügyészség a férfival szemben kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt nyújtott be vádiratot.

Sajtóhírek szerint a reptéren egy bűnszervezet működik a csomagok kifosztására, az orgazdák vagy eleve a kijáratnál várják a szajrét, vagy taxisokkal küldik el hozzájuk az eltulajdonított értéktárgyakat. Mind a rendőrség, mind a repülőtér szerint nehéz ellenük fellépni, már kitapasztalt módszereik vannak. A hatóságok erősítettek a jelenlétükön, amelynek részsikerei már vannak: vasárnap közölte a rendőrség, hogy február 16-án reggel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren elfogtak egy 44 éves vasadi lakost. A férfi egy Londonba induló járat rakodása közben egy feladott bőröndöt háromszor is kinyitott és abban értékek után kutatott, azonban a nyomozók tetten érték és intézkedés alá vonták.

A fotó illusztráció, forrása: Shutterstock.