Az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható ónos eső miatt az ország nyugati felében több megyében riasztást adott ki. Eszerint Vas és Zala megye egész területén, Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Somogy megye több térségében már 1-3 órán belül számítani lehet gyenge ónos esőre.

A meteorológia egész napra szóló veszélyjelzése szerint Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém, Fejér és Pest megyére, valamint a főváros területén másodfokú figyelmeztetés van érvényben, ezeken a területeken tartós, több órán át tartó ónos eső is várható. Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye kivételével az ország valamennyi megyéjében számítani lehet ónos esőre.

A meteorológiai szolgálat az MTI-hez vasárnap eljuttatott figyelmeztető előrejelzésében azt írta: nyugat felől havazás, majd fagyott eső, ónos eső, eső várható. Az ország északi részén várható több csapadék, itt általában 4-5 centiméter hó hullik. A Dunántúl északi, északkeleti részén, Pest-megye északi felén, Nógrád megyében helyenként 5-9 centiméter hó is hullhat. Az ország déli felén jellemzően legfeljebb 2 centiméter hó valószínű.

A Dunántúl nyugati, délnyugati megyéiben átmenetileg eshet hó, majd ónos eső, délután már nagy valószínűséggel gyenge eső fog esni. A Dunántúl többi részén délutánig, az északkeleti részeken estig havazás valószínű. Északon 4-8 centiméter, a középső és déli részeken maximum 3 centiméternyi hó hullhat. A havazást követően több helyen fagyott eső, ónos eső várható, pár milliméternyi mennyiségben.

A középső megyékben estig, az Északi-középhegységben késő estig havazás várható, majd nyugat felől egyre többfelé fagyott eső, ónos eső várható, itt is néhány milliméternyi mennyiségben - tették hozzá.

A Tiszántúlra csak este érkezik csapadék gyenge havazás, főként a déli részén ónos eső formájában. Vasárnapról hétfőre virradó éjszaka nyugat felől gyengül, majd a legtöbb helyen megszűnik a csapadék. A Tiszántúlon, északkeleten hétfő délelőttig várható csapadék - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Vasárnap a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire mínusz 4 és plusz 1, a Nyugat-Dunántúlon plusz 2 és plusz 4 fok között várható. Késő este mínusz 2, plusz 4 fok valószínű.