Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Július 9-től 12-ig több helyen is sávelhúzásos forgalomterelést építenek ki a Magyar Közút Nonprofit Zrt. komáromi mérnökségének szakemberei a nagyfelületű burkolatjavítási munkák idejére.

Hétfőn a Hegyeshalom felé vezető oldalon a 100-as és 103-as, kedden szintén ezen az oldalon a 93-as és 95-ös, szerdán ismét a Győr felé tartó oldalon a 99-es és 100-as, majd vasárnap a 82-es és 83-as kilométerszelvények között. Szerdán a Budapest felé tartó oldalon a 96-os és 98-as, majd csütörtökön szintén a főváros irányában a 66-os és 71-es kilométerszelvények között építik ki a terelést. Így a nagyfelületű aszfaltozási munkák idején is 2x2 sávon, 60 km/órás sebességkorlátozás mellett haladhatnak a közlekedők mindkét irányban.

Az autópálya bicskei mérnökségéhez tartozó szakaszán, a Herceghalom és Bicske közötti területen továbbra is zajlanak a teljes körű felújítási munkák. A Győr felé vezető oldalon zajló munkálatok során úgynevezett 2+1+1 sávos forgalomterelés van érvényben. Ez azt jelenti, hogy a Budapest felé vezető oldalon a forgalom a leálló- és külső sávon haladhat, a Hegyeshalom felé vezető oldalról pedig egy sávot áttereltek a szakemberek a főváros felé vezető oldal belső sávjára, míg a munkavégzés mellett a Hegyeshalom felé vezető oldalon szintén egy sávot használhatnak a közlekedők. Vagyis a pálya 2x2 sávos áteresztő kapacitása az építési terület mellett továbbra is megmarad.

A felújítással egy időben mindkét irányán egyéb lokális javítási munkákat, szalagkorlát javításokat, fénytörő háló cseréket, mozgó terelés mellett kézi és gépi kaszálásokat, valamint szemétszedési munkákat is végeznek. Mozgó terelések esetén, ha nagyobb torlódás alakul ki, akkor időszakosan kiállnak a szakemberek a pályáról, addig, amíg a torlódás nem szűnik meg.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében, hogy a munkaterületen érvényes ideiglenes sebességhatárokat mindenképpen tartsák be! Indulás előtt érdemes tájékozódni a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a weboldalán.