Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Összesen 207,5 millió forintba került pusztán az, hogy a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány (KKETTKK), a Terror Házát működtető állami közalapítvány megbízásából lejátsszák a kisebb botrányt kavart Orbán Viktor-beszédeket több, a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt. által szervezett fesztiválon.

Magát a filmet a Szupermodern Stúdió Kft. készítette, amely az alá a Service Film Positive Kft.-hez tartozik, melynek tulajdonosa Lajos Tamás. A cég olyan filmeket készített, mint a Berni követ, Félvilág, Örök tél vagy az Apró mesék. A 444 pedig úgy értesült, hogy több a filmen dolgozó több embert nem tudott kifizetni a cég. A gyártó pedig arra hivatkozik, hogy a Schmidt Mária vezette alapítvány nem utalja el számukra a teljes gyártási összeget.

A kisfilmre felkért gyártó eredeti koncepciója messze nem az volt, hogy szobrot emeljenek Orbánnak, de a közalapítványt vezető, a miniszterelnök iránt rajongó Schmidt Mária menet közben errefelé tolta el a filmet, újabb és újabb módosításokat kérve - írja a portál, amely szerint épp azért nem fizetnek ki több tízmillió forintot, mert annyira át kellett dolgozni a filmet, hogy elfogadják. Viszont ez rengeteg forgatási és utómunkaköltséggel járt a készítőknek. A portál megkereste a gyártócéget, amely azonban a megrendelővel fennálló titoktartási szerződésre hivatkozva nem kommentálta a helyzetet és tájékoztatást sem adott.