Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Eszerint a hatvanas éveiben járó hölgy már korábban, a településre költözésekor megsajnálta szomszédját, az akkor még gyerekkorú elkövetőt. Neki kezdetben édességekkel kedveskedett, 2014-től azonban - a férfi kérésére - pénzt adott neki. 2014 és 2017 között ötvenkilenc millió forintnak megfelelő 193 ezer eurót adott a férfinak különböző célokra.

A jelenleg huszonhat éves férfi ugyanis - egyebek mellett - többször is kért pénzt a vezetői engedély megszerzésére, melyet végül sosem szerzett meg. Erre egy balesetben derült fény, melyben összetörte a sértett autóját. Kért továbbá többször autóra, telek, ház vásárlására, büntetései, költségei kifizetésére.

2017-ben a sértett 655 ezer forint értékű ékszereit is kölcsönkérte, majd fűnyíró traktorját, egyéb gépeit és berendezési tárgyait is. A sértettet a vádlott azzal is hitegette, hogy az államkincstártól vár egy nagyobb összeget, annak kifizetéséhez kell neki pénz. Ennek alátámasztására fiktív ügyintézők nevében e-maileket is írt a sértettnek.

Az összegeket a férfi felélte, bárokban elszórakozta. Az ékszereket zálogba adta, a gépeket, berendezési tárgyakat értékesítette.

Tettéért a vádlottal szemben akár tíz év szabadságvesztés is kiszabható - írta a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

Fotó forrása: Pixabay.com