Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Magyarországon mintegy 220 ipari park van, ezek az ország teljes területét lefedik, kihasználtságuk regionálisan változó, többségük rendelkezik még beépíthető területtel.

A 2014-20-as időszakban a mennyiségi fejlesztés helyett alapvető cél elsősorban a már meglévő ipari parkok által a mikro-, kis- és közepes vállalkozások (kkv) számára nyújtott szolgáltatások körének bővítése, a jobb kihasználtság érdekében az ipari parkok elérhetőségének, szolgáltatásaik színvonalának javítása.

A támogatásból az ipari park működtetéséhez és a betelepülő kkv-k számára biztosított közös szolgáltatások nyújtásához szükséges új eszközök, berendezések beszerzésére, illetve információs technológia-fejlesztésre van lehetőség. Emellett elnyerhető támogatás a telekhatáron belüli alapinfrastruktúra kiépítésére, bővítésére, korszerűsítésére, valamint új, közös használatú épület építéséhez és a kapcsolódó épületgépészeti beruházásokhoz, amelyek az ipari park által biztosított közös szolgáltatások nyújtásához szükségesek.

A fejlesztések közvetetten hozzájárulnak a kkv-k tevékenységének fejlődéséhez, elősegítve ezzel versenyképes működésüket. A mikro-, kis- és közepes vállalkozások fejlesztése és exportképességének erősítése továbbra is az egyik legfontosabb irány a 2014-20-as időszak uniós fejlesztési forrásainak felhasználásakor - hangsúlyozta Rákossy.