Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A magyar kormány nem tett le a nyári olimpia megrendezéséről, ehhez jó tapasztalatot adnak a világversenyek - idén asztalitenisz-, vívó-, kajak-kenu- és öttusa-világbajnokságot is rendez az ország. A magyar sportpolitikai gyakorlat nem elsősorban gazdasági tevékenységnek tekinti ezeket a versenyeket, bár mindig hozzátesszük, hogy a különböző számítások szerint mennyire megéri a szervezés - mondta Dénes Ferenc sportközgazdász InfoRádió Aréna című műsorában..

A labdarúgók fizetése társadalmi feszültségeket is kelt. Az utóbbi 10-15 évben drámaian csökkent az átlagember és a professzionális labdarúgó keresete közötti arány. Ennek is megvan a közgazdasági oka. Annak ugyanis, hogy valaki vállalja azt a típusú kockázatot és hosszú távú befektetést, hogy az életének egy bizonyos szakaszáig csak labdarúgással foglalkozzon, ára van, hiszen ez óriási kockázatot jelent - tette hozzá a sportközgazdász.

Dénes Ferenc szerint az új szabályozással Magyarország az egyik legkedvezőbb adózású ország lett a labdarúgók számára. Beszélgethetünk arról, hogy egy fodrász nem, egy focista pedig megkaphat ekkora adókedvezményt, de látszik az a politikai döntés, hogy kiemelt terület, hogy a sportban eredményeket érjünk el. Ehhez rengeteg eszközzel próbál hozzájárulni a kormányzat - szól a megállapítás.