Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hétszáz méter sugarú körben húzták fel a kordont, a katasztrófavédelem mobillaborja a helyszínen van és méréseket végeznek, mert a - Zoom.hu és Blikk információi szerint - a pánikot az okozta, hogy a Turkish Airlines egyik járatának legálisan feladott tehercsomagjában sugárzó anyag volt, ami elkezdett melegedni, az ólomból készült tárolóedény pedig megrepedt. Állítólag irídium izotópot szállítottak, a kiszivárgott sugárzóanyaggal három ember is érintkezhetett.

Az AIRportal.hu úgy tudja, hogy egy magyar megrendelő által legálisan szállíttatott sugárzó anyag szállítmány érkezett a Turkish Airlines járatával Budapestre Isztambulon keresztül Oroszországból. A sugárzó anyagot tartalmazó konténer viszont nem megsérült, hanem szennyezett lehetett, ez okozhatta a problémát.

A reptér este fél 11-kor közölte, hogy a katasztrófavédelem feloldotta a lezárást, újraindul a forgalom.Az utasokat arra kérték, figyeljék a járatinformációt az indulásokról és érkezésekről.

A reptér a bejegyzésében korábban csak arra figyelmeztet, hogy jelentős torlódások várhatók, valamint késések a menetrendben. Arra kértek mindenkit, hogy a helyszínen lévők tájékozódjanak a Rendőrség és a Repülőtér munkatársaitól. A ferihegyi repülőtér az érkező járatokat végigfogadta, a Budapest Airport honlapja szerint éjfélig öt járatot érinthet a késés.

Sérültekről semmilyen tájékoztatás nem érkezett.

A bejegyzés alatt több utas arra panaszkodott, hogy alig kaptak tájékoztatást. Több száz ember ült a földön, helyben is az a hír járta, hogy radioaktív anyag miatti óvintézkedésből zárták le a 2B Terminált. Voltak olyan utasok, akik már egy repülőgép belsejében ragadtak a hatósági zárlat miatt.

A Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren történt rendkívüli esemény miatt a 4-es főúton, Vecsés elkerülő szakaszán lelassult a haladás, torlódásra készüljenek az arra közlekedők - figyelmeztet az Útinform.

Egy hónappal ezelőtt már ki kellett üríteni a Ferihegyi reptér egyik terminálját: akkor egy zavartan viselkedő férfi miatt intézkedtek a hatóságok.

A fotó forrása: Shutterstock.