Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"Hitelt nem kellett felvennünk, mert a szüleim tudtak kölcsönadni és be is segítettek az iskolakezdésbe" - mondta a Népszava riportjában megszólaló egyik riportalany. Sokan valószínűleg irigykednek az illetőre, mert családon belül át tudta hidalni az anyagi nehézségeket.

Három gyerekkel még akkor is komoly megterhelés a tanévkezdés, ha a tankönyveket ingyen kapják. A három gyereknek harminc füzet kell, lehetőség szerint valamilyen menő borítóval. Háromszáz és nyolcszáz forint darabjuk. Két gyereknek két hátizsák több mint harmincezer forint.

A tornacipők darabja hét-tizenegyezer forint.Persze van olcsóbb is, de nem éri meg, mert három hónapot, ha kibír. A melegítők szintén elvittek vagy 25 ezret, a rövid gatyák három-ötezret. Mindennel együtt bőven százezer fölött volt a cech.

Egy Kaposvár melletti faluban élő négytagú család kénytelen volt több mindent bankhitelre vásárolni. A kisebbik gyerek íróasztalát, egy elemes bútort leárazásban 27 ezerért kapták meg. Lett volna olcsóbb is, de ez remélhetően kiszolgálja a gyereket még középiskolában is. A törlesztés havi háromezer forint. Az ingyenes oktatás ennek a családnak azt jelenti, hogy egy év alatt visszatörlesztik a személyi kölcsönt, aztán jövő ilyenkor, megint mennek a bankba.

A fotó forrása: Pixabay