Véget ér egy korszak, lezárul egy hosszú időszak: sok bajtársammal együtt kilépek a Jobbikból, mert nincs hova hátráljunk, s vétkesek közt cinkos, aki néma - fogalmaz a képviselő a Facebookon, jelezve, hogy a párt alapító nyilatkozatához hűen "úgy érezzük, erkölcsileg most már a kilépés a helyes döntés" - írta az MTI.

Életem első szervezete volt, amelyben 13 évet töltöttem, barátokra leltem, szerelmet találtam, majd a néppártosodásnak nevezett folyamat során, a párt lelkének elvétele miatt ez az egykor bajtársias közösség darabjaira hullik - írja Dúró Dóra. Június 23-án Ásotthalmon zászlót bontunk Pongrátz Andrással. Csak a nemzet! - zárul az üzenet.

Szintén a közösségi oldalon jelentette be távozását Szőcs Norbert , a párt Baranya megyei elnöke, aki a "mai vállalhatatlan etikai döntésetekre", és a Dúró Dóra elleni "aljas támadásra" hivatkozva lemond a Baranya megyei elnökségről és a bólyi szervezet vezetéséről is, jelezve, hogy az utóbbi feloszlatja magát.

A Facebookon jelentette be kilépését Fazekas Gabriella is, aki 2010-ben a párt terézvárosi polgármester-jelöltje volt, csakúgy mint Dobi Zsolt, a párt Csongrád megyei sajtófőnöke.

A Jobbik etikai bizottsága pénteken kora délután jelentette be, hogy előző nap egyhangú döntéssel kizárták a pártból a korábban platformalapítást meghirdető Toroczkai Lászlót.

A kép forrása: MTI Fotó/Illyés Tibor.