Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kormány korábban döntött a felcsúti Endresz György Általános Iskola új épületének megvalósításáról, az előkészítő munkák elrendeléséről. A beruházásra 304 175 000 forintot biztosított a kormány a Beruházás Előkészítő Alapból - olvasható a portálon

Arról is rendelkezett a kormány, hogy az előkészítési fázist a Nemzeti Sportközpontok (NSK) valósítsa meg. A végleges döntést viszont csak azután tudják meghozni a fejlesztésről, hogy a szintén a kormány által meghatározott előkészítési fázis lezárult. Ezután készülhet el a szakminisztériumok bevonásával magáról a beruházásról, a kivitelezésről, a költségekről, az ütemezésről.

Az építkezést időközben nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé minősített a kormány. A kapcsolódó közbeszerzések szolgáltatója, a beruházás lebonyolítója, egyben építési műszaki ellenőre az állami tulajdonban lévő BMSK Zrt lesz.

Az előkészítő fázis lezárására 2018. június 30-ig adott határidőt a kabinet Addig már csak szűk másfél hónap van hátra, ehhez képest Felcsúton a jövő keddi testületi ülésen döntenek a részletekről.

Az önkormányzatra vár például az a feladat, hogy intézze az építkezésre kiszemelt telek közművesítését. Ám ha csúszna az előkészítés, akkor sem valószínű, hogy Orbán Viktor kormánya egy tollvonással elvenné a pénzt a felcsúti beruházástól - értékel az mfor.hu.