Az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre 12 megyére  - a nyugati-, a középső, illetve az északi országrészre - adott ki riasztást ónos eső miatt.  Kedden a csapadék súlypontja napközben fokozatosan északkelet felé helyeződik, de a déli órákig az eső mellett az északi megyékben helyenként még előfordulhat ónos eső, fagyott eső. Délelőtt a Nyugat-Dunántúlon a havazás is fokozatosan megszűnik, addig 2 centiméter vizes hó hullhat.

A késő délutáni óráktól dél felől egy újabb csapadékrendszer érkezik, amelyből zömmel eső várható, de szerda hajnalig a Dunántúl nyugati tájain ónos eső is kialakulhat. Szerda délelőttől veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Országos előrejelzés

Kedden általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, némi napsütés inkább csak a Dél-Dunántúlon lehet. Napközben már többfelé számíthatunk esőre, északnyugaton és a hegyekben havas eső, kora délelőttig a Dunántúlon és az Északi-középhegységben ónos eső is várható. A keleti, délkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul, a Dél-Alföldön 7, 8 fokig is felmelegedhet a levegő. Késő este 1, 5 fokra számíthatunk.

Szerdán eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, és többfelé várható eső, majd délnyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet, és már csak helyenként valószínű csapadék. A délnyugati, déli szelet néhol élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között valószínű.

A hét teljes távlatában fokozatos felmelegedést jósol az OMSZ: vasárnapra a legalacsonyabb éjszakai hőmérsékletet már 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérsékletet pedig 10 és 19 fok közöttire valószínűsíti.