A Working Holiday programra vonatkozó megállapodás 2017. február 14-én jött létre a magyar és a japán kormány között.  A vízum csak munkavégzéshez nem adható ki, azonban a tartózkodás során a megélhetéshez és a tartózkodás ideje alatti utazáshoz szükséges fedezet biztosításához kiegészítő kereseti tevékenység végezhető.

Tilos munkát vállalni bárokban, kabaréban, éjszakai klubokban és egyéb olyan szórakoztató iparágban, ahol olyan tevékenységet folytatnak, ami sérti a közrendet vagy erkölcsöt.

Turizmust kiegészítő tevékenységként a tanulás is engedélyezett, azonban ez a típusú vízum csak tanulmányi célból nem adható ki - közölték.

A vízum elnyerése feltételekhez kötött: az igénylőnek vízumkérelem benyújtásakor Magyarországon kell tartózkodnia, elsősorban turisztikai céllal kell utaznia Japánba. Vízumot csak olyan 18 és 30 év közötti, jó egészségi állapotú és büntetlen előéletű magyar állampolgár igényelhet, akit nem kísérnek általa eltartott személyek és még nem kapott a japán kormány által kiállított Working Holiday vízumot.

A vízum igényléshez szükség van még érvényes útlevélre, a hazaútra szóló jegyre vagy a jegy vásárlására elegendő anyagi fedezetre, valamint az igénylőnek tudnia kell biztosítani megélhetését Japánban a kezdeti időszakban - olvasható a közleményben.