A Reuters adatközlése alapján a november 7 -november 11-i héten a benzin ára a mediterrán piacon, heti átlagban 5,8 százalékkal csökkent, a gázolaj 2,4 százalékkal lett olcsóbb. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt, heti átlagban 1 százalékkal gyengült a dollárhoz viszonyítva. A benzin ára a héten folyamatosan mérséklődött, a gázolaj áránál a hét eleji növekedést csökkenés váltotta fel. A heti átlagos piaci ár- és árfolyam-változások alapján, figyelembe véve a pénteki  4 forintos benzin és 4 forintos dízel árcsökkentést, a következő hét elején nem várható változtatás.

Szigorúan a számokat szemlélve esetleg még egy kisebb benzin árcsökkentés belefér a piaci mozgásokba, illetve egy kicsi gázolaj áremelés. Az előbbit a forint erős gyengülése nem valószínűsíti, az utóbbit pedig némileg megerősíti - olvasható az előrejelzésben.

A fenti változtatásokkal a benzin ára 338, a gázolaj ára 350 forint/liter körüli szinten változhat.

Az elmúlt egy év során a benzin ára nem változott, a gázolaj ára 1 százalékkal nőtt. Az október-novemberi jelentős üzemanyagpiaci árcsökkenés hatására a szeptember eleji árszintek alakultak ki.

Az árváltozások és az időszaki (utolsó publikált) átlagos keresetek változása miatt 3 százalékkal több benzint és 1 százalékkal több gázolajat lehet egy havi átlagos, nettó keresetből tankolni, mint egy évvel ezelőtt.