Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Tarlós István a közeljövő tervei közül kiemelt néhány nagyobb, fővárosi koordinálású projektet, amelyeket a Fővárosi Közgyűlés, a közfejlesztési tanács és a kormány is jóváhagyott már. Ezek között szerepel a Lánchíd és környékének felújítása, a további BKV-járműcserék, a XIII. kerületi Béke téri szennyvízkiváltó komplexum megépítése, a nagyszabású kerékpáros fejlesztések, a ferihegyi gyorsforgalmi út újraépítése, az aquincumi híd komplex kiviteli szintű terveztetése és engedélyeztetése.

A főpolgármester megjegyezte azt is, hogy a Lánchíd és környéke felújításánál van egy árvita, "de ilyen volt a 3-as metró infrastrukturális felújításánál is, adogatták vissza a túlárazott ajánlatokat, aztán a végén csak a helyére került a dolog".

A kampányról szólva elmondta, hogy ő az elvégzett munkáról és a jövőbeni tervekről próbált meg beszélni, de az ellenzék részéről "mindenről szó volt, csak erről nem": Zuglót "tapintatos homályba borították", továbbá mindenféle állami kompetenciáról beszéltek, kórházakon át az oktatásig, abban az interpretációban, mintha csak Budapesten vették volna el ezeket.

Tarlós István arról is beszélt, hogy elkeserítik az utóbbi időkben napvilágra került esetek: a győri kevésbé érinti, "mert az nem Budapesten van", de a kiszivárgott hangfelvétel botránya és kispesti "történet" az egész önkormányzatiságra, sőt az egész politikai elitre vagy politikára "rettentő rossz fényt" vet az emberek előtt.