A politikus szerint 10 kerékpárosból 8 nincs tekintettel a tilos jelzésre. Szerinte a kerékpáros kultúra a kerékpáros infrastruktúránál is nagyobb fejlesztésre szorul. Több buszsáv esetében felülvizsgálni javasolja a kerékpáros közlekedést, mivel az - elsősorban a belvárosban - jelentősen lassítja a tömegközlekedést - idézi a portál mai sajtótájékoztatóját.

A 4-es metró végleges használatbavételi engedélyének elkészültével, várhatóan január elejétől végleg megszüntetik a metróvonallal párhuzamosan közlekedő felszíni járatokat, ami 1,3 milliárd forintos megtakarítást jelent - jelentette be Tarlós István főpolgármester pénteki sajtótájékoztatóján, amelyen arról is beszélt, hogy a BKV költségvetéséből 30-31 milliárd forint hiányzik az állami díjkedvezmények és az agglomerációs közlekedés biztosítása, például a HÉV járatai miatt. A főpolgármester ezért december 21-én egyeztet Orbán Viktor miniszterelnökkel a BKV hosszú távú finanszírozásáról és más kérdésekről.

A futóversenyeket sokallják

Dugódíj legkorábban 2017-ben jöhet, és 10-15 milliárdot hozna évente a fővárosnak - mondta a főpolgármester, aki arról is beszélt, hogy a Duna-korzó átalakítási pályázatán nyertes pályázatban szereplő tervek ellenére nem tervezik a Lánchíd egyirányúsítását, és az alsó rakpart autóforgalmának lezárását.

A fővárosi futóversenyeket érintő rendeletmódosítást is kilátásba helyezett Tarlós, ennek alapján a városvezetés későbbi mérlegelése szerint a Budapest centrumában megrendezett évenkénti hat nagy rendezvényből akár már jövőre is legfeljebb csak hármat rendezhetnek meg.