Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A KSH kijött a tavalyi telefonos statisztikákkal, amelyből jól látható, hogy jelentősen nőtt a mobilos adatforgalom. Azaz egyre többen a mobiljukon neteznek. Az összes mobilhálózaton tavaly összesen 77,7 ezer terabyte adatforgalom ment keresztül, ami 39 százalékos növekedést jelent éves szinten.

 

KSH

 

További érdekesebb adatok:

  • Tavaly összesen 1,78 milliárd sms-t küldtek a magyar mobilosok, ami 3,7 százalékos növekedést jelent. Ez a növekedés elmarad az adatgorgalomnál látható robbanásszerű emelkedéstől, de azt jelzi, hogy az sms-ek még mindig népszerűek.
  • Az adatokból kiderül az is, hogy a múlt év végén 11,8 millió mobiltelefon-előfizetést tartottak nyilván, ami 0,6 százalékos - 72 ezres - csökkenést jelent az előző évhez képest. Ennek oka, hogy feltöltőkártyás (pre-paid) előfizetések számának  csökkenése meghaladta a havidíjas (post-paid) előfizetések számának emelkedését.
  • 2016-ban 8 százalékkal 2,7 percre nőtt a mobilról indított hívások ideje. Ugyanakkor a mobilhívások száma csökkent: 2,3 százalékkal 7,9 milliárdra.