Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Több mint egymilliárd forintos beruházással teljes körűen felújítja, és butikhotellé alakítja a Tiborcz István féle BDPST Group az Andrássy út 116. szám alatt található villát - írta hétfői közleményében a cég.

Eszerint a 12 hónapig tartó teljes körű korszerűsítés során az épületet szerkezetkész állapotig visszabontják, megtartva és felújítva az eredeti homlokzatot, valamint az olyan, építészeti szempontból értékes eredeti elemeket, mint például a földszintről felvezető csavart falépcső, és onnan építik újra a mai kor elvárásainak megfelelően.

A földszinti térben egy funkcionális recepció lesz, amelyből szintén az Andrássy úti oldalon egy szalon tölti majd be a lobbi szerepét. Az épület közepén, a belső térben egy felülről megvilágított átrium biztosítja majd a nappali megvilágítást. A tervezők a szobák elhelyezését az átrium körül oldották meg. Az üzemeltetési koncepció szerint a szálloda egy szoba-reggeli - bed and breakfast - alapon működő egység lesz, amely otthonos környezetben fogadja majd a vendégeket.

"A felújított épület butikhotelként újra az Andrássy út egyik büszkesége lesz, és reményeink szerint hozzájárul majd a budapesti turizmus felső szegmensének további élénkítéséhez. A butik jelleget kihasználva szezonoktól függetlenül stabil, kiegyensúlyozott foglaltsággal számolunk" - mondta Somlyai Zoltán, a BDPST Group üzletág-igazgatója.

A szóban forgó épületet a Paár Attila cége, a West Hungária Bau Vagyonkezelő Kft. (WHB) vette meg még tavaly februárban 723,6 millió forintért. A WHB volt az, amely az európai uniós csalás elleni hivatal célkeresztjébe került Elios Zrt.-ből kivásárolta Tiborcz István érdekeltségét.

A kép forrása: Google maps