Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Tegnap benyújtott levelében Orbán Balázs államtitkár magyarázatot adott az augusztus elején Budapesten érezhető trágyaszag eredetére. Válaszából kiderül, hogy "az Óbaroki Kerti Vasút Kft. által Óbarok-Újbarok-Bodomér közötti földeken végzett trágyázási tevékenységéből származott".

Azonban, az Átlátszó szerint az Óbaroki Kerti Vasút Kft. nem létező cég, és még Bodomér nevű település sem található a térképen. Azokat Egres Béla találta ki, aki a portál szerint sportot űz abból, hogy heccelőként beugrik az ilyen történetekbe. A férfi egy - a bíróság.hu nyilvántartása szerint - nem létező szervezet, a Jövő Generációja Egyesület vezetője, aki arról híres, hogy különböző politikai pártok, cégek és csoportok nevében nyilatkozik anélkül, hogy az érintettek tudnának róla. Több akciója is volt már, amelyekkel sikerült megvezetnie a komplett médiát és különböző intézményeket.

A kitalált céget egyébként már jóval korábban is megnevezték a bűz okának, de a büdaörs.info oldalon megjelent téves leleplező cikket le is törölték.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy vajon a Pesti és a Fejér Megyei Kormányhivatal pontosan hol folytatott vizsgálatot az ügyben, de mindenesetre arról is biztosítottak, hogy gyakoribbak lesznek a helyszíni ellenőrzések.

Frissítés:
A hvg megkereste a Miniszterelnökséget a rejtéllyel kapcsolatban, válaszukban megírták, hogy azonnali belső vizsgálatot indítanak az ügyben, aminek személyügyi következményei is lehetnek a Kormányhivatalban.