Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A régi típusú kártyából 2015-ben összesen alig több mint egymillió darabot állítottak ki, így az idén kiadott igazolványok száma már most elérte a tavalyi egész éves igénylésszámot.

A több funkciójú e-személyi a legszigorúbb adatbiztonsági feltételeknek is megfelel. A kártyával többek között elektronikus aláírások is készíthetőek, segítségével számos közigazgatási ügy vagy szerződéskötés az otthon kényelméből intézhető. Az az e-aláírás lehetőséget ad arra, hogy a polgárok elektronikusan tehessenek "teljes bizonyító erejű magánokiratnak megfelelő jognyilatkozatokat".

Az új személyazonosító igazolvány elektronikus úti okmányként is funkcionál: minden olyan határátlépésnél felhasználható, ahol zsilipkapus beléptető rendszer üzemel. Az új típusú igazolvány a közeljövőben az egészségügyi ellátásban és az adóügyintézésben is használható lesz. A kártyában elhelyezett chip a taj-kártyán és az adóigazolványon lévő információkat is tartalmazza.

A magas biztonságú elektronikus tároló elemen (chipen) lévő adatokat kártyaolvasó segítségével ismerhetik meg az arra jogosultak, például a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ügyfélszolgálatainak munkatársai, ők azonban a kártyán szereplő taj-számhoz a személyes adatok biztonsága érdekében nem férnek hozzá - írta a KEKKH.