A keddi megbeszélésről távozó Tanosz Arvanitisz, az IMF misszióvezetője és Irina Ivascsenko, az IMF magyarországi képviseletének vezetője az MTI tudósítójának elmondta, hogy a tárgyalások után adnak tájékoztatást az egyeztetésekről. Az IMF delegációjával az egyeztetésre érkezett Barbara Kauffmann is, aki az uniós delegáció vezetője. Az EU tárgyalóküldöttsége hivatalosan szerdán érkezik Budapestre, hogy megkezdje az egyeztetéseket a magyar kormánnyal.

A Népszabadság információi szerint egyórás tárgyalást folytatott Tanosu Arvanitisz, Irina Ivascsenko és Barbara Kauffmann Varga Mihály tárca nélküli miniszterrel a közigazgatási és igazságügyi tárca épületében. A hitelfelvételről folyó megbeszélésen a lap szerint jelen volt Pleschinger Gyula a gazdasági minisztérium államtitkára is, Rogán Antal viszont éppen ma kezdte meg nyári szabadságát, így nem volt ott.

A távozó IMF-delegáció vezetője a várakozó újságírók előtt a Hír Tv kérdésére nem árulta el, milyen feltételekkel ültek tárgyalóasztalhoz, mindössze annyit erősített meg, hogy tárgyaltak a magyar féllel. A megérkezésük előtt Irina Ivascsenko sem kívánt nyilatkozni semmilyen konkrét kérdésről. A lap munkatársának egy kormányzati forrás ma reggel megerősítette, semmilyen konkrét tájékoztatást nem kaptak előzetesen arról, hogy az IMF milyen feltételeket szab a tárgyalásokon.

Néhányan még azt sem zárják ki, hogy eredmény nélkül zárulnak le a tárgyalások - írta a hvg.hu. Nagyjából ezek a várakozások akkor, amikor a valutaalap delegációja már hétfőn megérkezett, míg az unió csapata hivatalosan csak szerdán érkezik Magyarországra, hogy a hazai illetékesekkel az ország hitelkérelméről tárgyaljon.