Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az új autópálya tervezett nyomvonala az ország nyugati és déli határait köti össze, Vas és Csongrád megyei végpontokkal - olvasható a portálon. A tervezett teljes nyomvonal a Győr-Moson-Sopron megyei Nagycenk és Szeged, illetve a köztes városok érintésével halad majd, a Balatont déli irányban megkerülve, majd a Dél-Alföldön át.

Az előkészítése meglehetősen döcögősen halad, az útvonal nagyrészt még csak tervezési fázisban tart, erről tavaly nyáron írt a Magyar Hírlap. A munkálatokat részben a forráshiány, részben az engedélyezési eljárások vontatottsága késlelteti. Sokat elmond a beruházás alakulásáról, hogy a kormány hivatalos honlapján a legfrissebb hír az M9-es autópályával kapcsolatban egy 2015 áprilisi keltezésű bejegyzésben olvasható.

Ebben Lázár János, a Miniszterelnökség akkori vezetője kifejtette, hogy gazdasági értelemben Zalaegerszeg egy nehezen megközelíthető település és fontosnak nevezte, hogy a zalai megyeszékhely közelebb kerüljön a nyugati határhoz is, ezért az M9-es nyomvonalának kiépítését itt kezdik el, vagyis Zalaegerszeg és Vasvár között valósulhat meg az első szakasz. Ennek kiépítése 2018-ban kezdődhet - mondta akkor. Kiderült továbbá, hogy az M9-es Zalaegerszeg és Vasvár közötti, 38 kilométer hosszú szakaszának megépítésére európai uniós forrásokat von be a kormány.

A jelek szerint azonban a következő években felgyorsulhat a beruházás megvalósítása. A versenyképességi csomag részeként vélhetően kiemelt státuszt kap majd a projekt, amivel jócskán rövidíteni lehet az engedélyezési és egyéb eljárási határidőket - írja az mfor.hu.