A rezsiutalvánnyal kapcsolatos újabb részleteket ismerteti az Azénpénzem.hu, hangsúlyozva, hogy korábbi értelmezésük helyes, az a rezsiutalvány átruházható.

A Nemzeti Közműszolgáltató (NKM) tájékoztatásából kiderül, a  rezsiutalvány 3000 forintos névértékénél alacsonyabb összegű csekk, vagy utalás estében az ügyfélszolgálattól - akár telefonon, vagy e-mailben is - kérhető egyedi értékű csekk.  A csekkel befizetett pénz a fogyasztó folyószámlájára kerül, amíg el nem fogy - ígéri a szolgáltató -, nem küldenek fizetendő számlát.

A társasházi földgáz-gyűjtőszámlások esetében nem tudják elfogadni az utalványokat, a tanács az, hogy a villanyszámlák fizetésére érdemes felhasználni. A feltöltős mérőt használók pedig kizárólag a kijelölt ügyfélszolgálati irodákban használhatják az utalványt.

Az ügyfélszolgálati irodákban utalvány csak egy ügyfél megadott folyószámlájára fizethető be gáz vagy áram, amennyiben az áramszolgáltató az NKM Energia. A Díjbeszedővel kapcsolatban állók, illetve az E.ON, valamint az Elmű-Émász ügyfelei természetesen saját szolgáltatójukhoz fordulhatnak.

A szeptember 30-i határidő lejárta előtt az Elmű-Émász rendszerei informatikai karbantartás miatt nem lesznek elérhetőek. Szeptember 29-én egész nap nem működik például az online ügyfélszolgálat. Az előrefizetős mérőkkel rendelkezőket kérik, hogy időben vegyék meg a szükséges energiamennyiséget.

A portálon további részleteket olvashat arról, hogy mi a helyzet akkor, ha elveszik a papír.