Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Tíz pontban foglalta össze az elnökségi időszakra kitűzött legfontosabb célokat. Ennek része, hogy javuljanak a vállalkozási feltételek Budapesten, továbbá a cégeket piaci lehetőséghez segítsék belföldön és külföldön egyaránt. Lényeges a budapesti vállalkozások üzletviteléhez információk, szakmai tanácsadás nyújtása.

Az új elnök a kamara munkájában szükségesnek tartja a jogszabálytervezetek, helyi rendelkezések véleményezését, módosítások kezdeményezését a fővárosi vállalkozások érdekében. Emellett a kamara kiemelt célja az uniós pályázatokon való részvétel maximális elősegítése, harmonizált együttműködés a fővárossal, a területi kamarákkal, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával .

Fontosnak nevezte a kamarai adminisztráció csökkentését, valamint a budapesti vállalkozások pénzügyi támogatását uniós források, költségvetési pénzeszközök és a kamarai regisztrációs bevételek bevonásával. A kamarai munkát a köztestület elnöke a következő években a szakterületeken új szakmai osztályok kialakításával kívánja élénkíteni, továbbá ügyfélbarát ügyfélszolgálati irodákat alakítanak ki és működtetnek a fővárosban.

Kiss szerint a budapesti vállalkozások - választások alatt tapasztalt - érdektelenségének megszüntetése csak szakmaisággal és nagyon jó csapatmunkával lehetséges. Ebben a munkában számít a szervezet két általános alelnökére, Koji Lászlóra és Rév Andrásra, valamint minden megválasztott tisztségviselőre.

Leváltották Szatmáry Kristóf fideszes politikust a BKIK elnöki posztjáról pénteken -- mondta napközben a hvg.hu-nak egyik kihívója, Nagy Elek nagyvállalkozó a szavazás után. A botrányosra sikerült mai tisztújításon végül nem őt, hanem Kiss Zoltánt, a BKIK gazdasági szolgáltatások tagozatának elnökségi tagját választották meg a kamara új vezetőjének. Eszerint kaotikus események zajlottak le a tisztújító közgyűlésen, ahol a tagok kisebb meglepetésre egy nem várt jelöltet választottak meg a szervezet új elnökének.