Milyen keretek között lehet autót üzembe helyezni és üzemeltetni? - ez a fő kérdés, amiről a kormány érdekképviseletekkel tárgyalna. Negyven éve nem alkottunk új KRESZ-t, ezért megfontolandó, hogy egy újat készítsen a kormány. Lázár szerint a kormányülésen téma volt az új autók forgalomba helyezését terhelő adók, illetékek kérdése is - amely kiugróan magas a környező országokhoz képest.

Újabb panelprogram indul

December elsejétől egy visszatérítendő támogatási formát nyit meg a kormány 120 milliárd forintos kerettel a panelházak felújítására, 10 százalékos önerő mellett.

A miniszter szerint ez sem oldja majd meg a kétmillió "Kádár-kocka" sorsát. A visszatérítendő támogatás mellett lesz egy hiteltermék is.

Százmilliárdos vasút Ferihegyre

A kormány újra tárgyalt Ferihegy és a Budapest vasúti kapcsolatának kiépítéséről. A most preferált javaslat szerint százmilliárd forintból épülnek meg a teljesen új vasút - amely kiszolgálná Budapest-Cegléd vonal forgalmát is. A vonatok 20 percenként járnának és 18-20 perc lenne a belvárosig a menetidő - mondta a miniszter.