Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tárcavezető az MTI tudósítás szerint elmondta: a város melletti 400 hektáros területen a legmodernebb autóipari gyártási technológiákkal, egy gyártósoron állítanak elő hagyományos és elektromos meghajtású autókat.  A gyár kapacitása évente 150 ezer autó gyártására elegendő.

A beruházás értéke meghaladja az egymilliárd eurót, és már az elején több mint ezer munkahely jön létre.

Az, hogy mikor kezdődhet a gyártás és pontosan milyen modellek készülnek majd a debreceni gyárban, az még nyitott kérdés. Akár egy éven belül megindulhat az építkezés.

Az üzem honlapja már működik.

A gyár helyszínének kinézett terület 2019 második felére kerül a BMW tulajdonába, és jövőre már megkezdik a munkaerő toborzását. A beruházás hozzájárul Magyarország versenyképességéhez és tovább erősíti a magyar-német gazdasági kapcsolatokat. A céggel 14 hónapja tárgyalnak, a BMW több európai várost is megvizsgált lehetséges helyszínként - mondta Szijjártó.

Legutóbbi idén áprilisban, egy március 26-án kelt kormányrendelet alapján kelt újra szárnyra a pletyka, hogy BMW-autógyár épülhet - igaz akkor a Miskolc melletti Hernádnémeti merül fel helyszínként. A rendelkezés értelmében nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a kormány a Hernádnémeti közigazgatási területén elhelyezkedő mintegy 80 ingatlanon, illetve véglegessé vált döntés alapján az ezen ingatlanokból kialakított területen megvalósuló, ipari telephely kialakításával és munkahely-teremtő beruházásokkal összefüggő hatósági ügyeket.

Fotó: Napi.hu/Szabó Dániel