Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az uniós vizsgálók súlyos, szándékos szabálytalanságokat tártak fel egy személyi szálakon kapcsolódó, offshore elemekkel tarkított cégháló ténykedésében - írta a portál.

A miniszterelnöki fogorvos maga nem érdekelt a cégekben, de az OLAF összekapcsolta az ügyet a kormány által támogatott fogorvosi turizmus fejlesztésével, és a program koordinálására felkent OTI Orvosi Turizmus Iroda Zrt.-re is kiterjesztette a vizsgálatot. Utóbbi cég pedig Bátorfi Béla és Szűcs László közös érdekeltsége.

Az OTI-nál, amely a jelentésben érintett szolgáltatóként szerepel, az OLAF vizsgálói 2016 áprilisában helyszíni ellenőrzést tartottak, Szűcsöt tanúként hallgatták meg, Bátorfit pedig az OTI-nál végzett tevékenységéről kérdezték.

A magyar hatóságok komolyan vették a jelentést, legalábbis az ügy "nyomozás folyamatban" megjelöléssel szerepel Polt Péter legfőbb ügyész listáján, amelyet Ingeborg Grasslének, az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottsági elnökének küldött meg nemrég.

A fogorvosi cégháló, illetve az OTI kapcsán összesen több mint 700 millió forint közpénzről van szó. Az OLAF az ügyben feltételezi a tudatos túlárazást, az uniós költségvetés szándékos megcsapolását.

(A fotón Polt Péter legfőbb ügyész és Giovanni Kessler, az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) főigazgatója látható.)