Venizelosz arról tájékoztatott, hogy a tárgyalások még zajlanak az EU és az IMF képviselőivel a megszorítások véglegesítéséről, de már megegyezés született több fontos kérdésben. "A mai tárgyalás célja, hogy véglegesítsük a programot" - mondta a politikus.

A pénzügyminiszter sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a kormány többek között a jövedelemadó alsó sávjának alsó szélét évi 12 ezer euróról 8 ezer euróra csökkenti, továbbá egyszeri, jövedelemfüggően 1 és 5 százalék közötti szolidaritási adót vet ki. Emelnek továbbá a fűtőolajak adóján, és minimumadót vetnek ki az egyéni vállalkozókra, akiket az országban a legnagyobb adóelkerülőknek tekintenek.

A miniszter arról számolt be, hogy a parlamenti képviselőkre és a közhivatalnokokra a különadó legmagasabb adókulcsa lesz érvényes. "Nekünk a legnagyobb terhet kell viselnünk. Ez erkölcsi kötelességünk" - fogalmazott a Venizelosz.

Arra a kérdésre, hogy bevonják-e a magánbefektetőket az esetleges újabb mentőcsomagba a pénzügyminiszter kijelentette: nyilvánvaló, hogy a görög államkötvények görög tulajdonosai, így a bankok és a nyugdíjalapok hajlandóak részt venni a folyamatban.