Miután a kormány államosította a kéményseprést, ennek költségét az önkormányzatok viselik. A kormány most 1 milliárd 47 millió forintot juttat erre a célra az önkormányzatoknak. Ezt az összeget a katasztrófavédelem költségvetéséből veszi el.

A határon túli támogatások között nagyobb tétel az Erdélyi Református Egyházkerület beruházásainak és eszközbeszerzésének a támogatása, négy tételben összesen 7,9 milliárd forinttal.

A Szatmárnémeti Római Katolikus Püspökség 900 milliót, az Újvidéki Egyetem szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kara pedig 440 millió forinthoz jut, míg a Szabadkai Püspökség részesedése 760 millió forint. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2,5 milliárd forinttal támogathatja a diaszpóra ingatlan beruházásait és eszköz beszerzéseit. A Kárpátaljai Református Egyházkerület szintén ingatlan beruházásra és eszközbeszerzésre, több tételben mintegy 1 milliárd forinthoz jut. A lista nagyon hosszú, csak a nagyobb tételeket emeltük ki abból.

A fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet 3 milliárd 778 millió forintból építhet új szakrendelőt a Maglódi úton.

A kecskeméti városháza felújításához a kormány idén 1,9 milliárd, jövőre pedig 3,3 milliárd forintot juttat.

Két színház felújítása is szerepel a kormány határozatai között. A veszprémi Petőfi Színház kerete jövőre 4 milliárd, míg 2019-ben 4 milliárd 550 millió forint. A debreceni Csokonai Színház felújítására - az idei költségvetés terhére - 252 millió forintot irányzott elő a kormány.

Nyíregyháza városa a Sóstó fejlesztési programhoz egy 4 csillagos szálloda felépítésére kap még idén 2 milliárd 892 millió forintot.