Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Parragh László az Észak-magyarországi Kamarák Szövetségének küldöttgyűlésén kifejtette: "nem komoly" az az érdekegyeztetési mechanizmus, amely jelenleg működik Magyarországon. Az MKIK elnöke a legutóbbi bérvitát hozta fel példának, amikor az Érdekegyeztető Tanács tett egy ajánlatot, "közben a gazdaság homlokegyenest más irányba ment", és mint mondta, e mögött az van, hogy sem szakértői munka, sem hatástanulmányok nem voltak a háttérben.

A kamarai elnök szerint főleg a szakszervezeteket kell "átvizsgálni". Ezek döntő része önkormányzati vagy kormányzati cégeknél működik, "és egyik legfontosabb feladatuknak a rendszerátalakítás megakadályozását tekintik" - mutatott rá. Parragh László példaként említette, hogy a mozdonyvezetők abban a pillanatban sztrájkolnak, amint valaki ésszerűségi logikával hozzá akar nyúlni a MÁV-hoz, de mint hozzátette, sorolhatná a BKV-t vagy említhetné a Malév helyzetét, illetve más cégeket is.

Parragh László szécsényi előadásában rossz iránynak nevezte azt a folyamatot, hogy a helyi adókat illetően újabb és újabb ötletek merülnek fel az önkormányzatoknál, hogy így pótolják a lyukas költségvetéseket, miközben a gazdaságpolitika a gazdaság terheinek csökkentését célozza.