Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Jelenleg Magyarországon 1700 amerikai vállalat működik, amelyek 105 ezer dolgozónak adnak munkát. Ezzel az Egyesült Államok Németország mögött a második legnagyobb beruházó Magyarországon, a külföldi tőkebefektetések mintegy 15 százaléka köthető amerikai cégekhez. A két ország közötti kereskedelmi forgalom már meghaladta az 5,5 milliárd dollárt, a magyar termékek exportja folyamatosan két számjegyű növekedést mutat.

Az Egyesült Államok bizonyosan nem akar befelé fordulni, továbbra is a világ vezető gazdasági hatalma akar maradni. Az amerikai cégek ilyen tervei Magyarország számára azzal kecsegtetnek, hogy a nálunk beruházó cégekben magas hozzáadott értékű fejlesztések valósulhatnak meg, hiszen ezek segíthetik továbbra is Amerika vezető szerepét a globalizált világgazdaságban, egyúttal lehetőséget adva hazánknak is az élbolyhoz való felzárkózásban - mondta az AmCham elnöke a napilapnak.

Szavai szerint az együttműködés a magyar gazdaságirányítással rendkívül jó, az AmCham évek óta publikálja versenyképességi csomagját, amelynek javaslatai visszaköszönnek a kormányzati programokban, és képviseli azokat a Nemzeti Versenyképességi Tanácsban (NVT) is. Az idei, 2019-es javaslatcsomagunk hasonló témakörök mentén épül fel, mint az NVT idén tavasszal napvilágot látott programja: ugyanazokon a területeken - üzleti környezet, versenyképes munkaerő, innováció és digitalizáció - fogalmazunk meg konkrét javaslatokat, amelyek a programban is prioritást kapnak - fogalmazott Bársony.