Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A közúthálózat bővítése lendületesen folytatódik 2020-ban is. Megvalósul Eger színvonalas bekötése az M25 déli, M3-ig tartó szakaszának átadásával, és kiépül Sopron gyorsforgalmi kapcsolata az M85 Csorna utáni folytatásával - olvasható az ITM közleményében.

Az M0 körgyűrűtől Abonyig elkészül az M4, tehermentesítve a 4-es főút főváros közeli szakaszait és a főút menti településeket. Befejeződik az autópálya Berettyóújfalu-országhatár szakaszának kivitelezése is, ezzel az M43 után a második sztrádakapcsolat jön létre Erdély irányába.

Zalaegerszeg és az M7 közelében is elkészül az M76 egy-egy szakasza. Átadják a komáromi Duna-hidat, amely 60 kilométeres kerülőtől kíméli meg a teherforgalmat. Célba ér az M0 déli szakasz korszerűsítésének első üteme is. A mintegy 160 kilométernyi idei útfejlesztések összértéke hozzávetőleg 390 milliárd forint.

Az ITM stratégiai célja, hogy az ország bármely településéről 30 percen belül elérhetővé váljon egy négysávos útszakasz. Az Útprogram 2016-os elindításának idején ez az elvárás a hazai települések kevesebb mint fele, a magyar emberek kevesebb mint háromnegyede esetében teljesült. A megvalósult és tervezett fejlesztésekkel az idei év végéig ezek az arányok nagymértékben, a települések mintegy kétharmadára, a lakosság esetében pedig 86 százalékra javulnak - írja az ITM.