Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kormány saját halottjának tekinti a vasárnap elhunyt Andy Vajna filmügyi kormánybiztost - jelentette be Gulyás Gergely a kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt is bejelentette: minden híreszteléssel ellentétben Vajna temetése nem az Egyesült Államokban lesz, hanem a Kerepesi úti temetőben (más néven a Fiumei Úti Sírkertben).

A Vajna András György néven született, de Andy Vajnaként ismert üzletember 1944. augusztus 1-én született Budapesten, 1956-ban családjával együtt hagyta el Magyarországot. Kaliforniában folytatott tanulmányokat, ekkor ismerkedett a filmezéssel is. 1964-65-ben fényképészként dolgozott Hollywoodban. Később egy síbaleset után kitanulta a fodrászatot, ezután Hongkongban paróka és farmer gyártásával foglalkozott, majd moziüzemeltetésbe és filmgyártásba kezdett. A rendszerváltás után tért vissza Magyarországra. Vajna első budapesti kaszinóját, a Las Vegast 1991-ben az amerikai filmsztár, Sylvester Stallone nyitotta meg. 2011-ben Orbán Viktor miniszterelnök felkérésére filmügyi kormánybiztosként részt vett a magyar filmipar finanszírozási rendszerének átalakításában, ennek részeként a Magyar Nemzeti Filmalap létrehozásában, amely jelenleg évi 17,1 millió dolláros (4,5 milliárd forintos) költségvetéssel rendelkezik, és eddig több mint 70 produkciót, köztük 20 koprodukciót támogatott.

Régi-új ügyvezető a Rádió 1 élén

Bakai Mátyás lett a hétvégén elhunyt Andy Vajna helyett a Rádió 1-et működtető társaság és a reklámidő-értékesítéssel foglalkozó Media Time Kft. ügyvezetője - jelentette be a társaság. A szakember korábban a jelenleg mintegy 40 frekvencián hallható adó létrehozását és építését vezette. A személyi változás bejegyzését már kezdeményezték a cégbíróságon. A kft. hosszú távon értékesíti többek között a Rádió 1, a Retro Rádió és a helyi szinten legnépszerűbb és legnagyobb elérésű vidéki adók reklámidejét - írta az MTI.