Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A választásra jogosultak több mint 42 százaléka ment el szavazni 13 óráig az országos adatok alapján. A Nemzeti Választási Iroda részletes adatai alapján azonban vannak eltérések az országon belül.

A legnagyobb részvételi arány alapján felállított listán az első öt helyen fővárosi választókerület szerepel. A listavezető a fővárosi XVII. kerületi 14-es egyéni választókerület, ott az érintettek 49,79 százaléka leadta a voksát. A második a III. kerületi 10-es, a harmadik a XVI. kerületi 13-as választókerület, előbbiben 49,23, utóbbiban 49,22 százalékos eredmény született 13 óráig. A negyedik hely a XXII. kerületi 18-as választókerületé 48,91 százalékkal, az ötödik helyet pedig a XVIII. kerületi 15-ös választókerület szerezte meg 48,56 százalékkal.

Az országon belül az ózdiak (Borsod-Abaúj-Zemplén megye 3-as választókerület), a sátoraljaújhelyiek (Borsos-Abaúj-Zemplén megye 5-ös választókerület) és a kisvárdaiak (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 3-as választókerület) voltak a legkevésbé aktívak 13 óráig, ezekben a választókerületekben sorrendben 34,44, 35,09, illetve 35,38 százalékos volt a részvétel.

Megjegyzés: A részvételi arányok vasárnap délután változhatnak a különböző választókerületekben, ezért a fenti sorrend is módosulhat a későbbiek során.