Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Továbbra is nagyon magas részvétellel zajlik a szavazás: 15 óráig a választásra jogosultak közel 54 százaléka adta le voksát. A Nemzeti Választási Iroda részletes egyéni választókerületi adatai alapján továbbra is vannak különbségek az országon belül.

Éllovasok

A 15 órakor született eredmények alapján kicsit változott a sorrend a két órával korábbi helyzethez képest. A legnagyobb aktivitás a budapesti XVII. kerület (budapesti 13-as választókerület) nevéhez fűződik: itt 15 órakor 61,76 százalékos volt a részvételi arány. Ez a kerület 13 órakor még a harmadik volt, tehát javított az eredményén. A második helyen az a XVII. kerület (budapesti 14-es választókerület) 61,13 százalékkal állt, amely két órával korábban még az első helyen szerepelt. A 15 órakor érkezett adatok szerint a harmadik helyen pedig a III. kerület (budapesti 10-es választókerület) szerepelt alig több mint 60 százalékos részvétellel.

Sor vége

A 13 órakor lezárt adatokhoz képest 15 órára a rangsor végén is némileg módosult az állás. Továbbra is Ózdé (Borsod-Abaúj-Zemplén megye 3-as választókerület) a leggyengébb eredmény, 44,28 százalékos értékkel, de 15 órakor már nem Sátoraljaújhelyé (Borsos-Abaúj-Zemplén megye 5-ös választókerület) volt a második legalacsonyabb arány, hanem egy debreceni körzeté. A Hajdú-Bihar megyében lévő 3-as választókerület ugyanis 46,4 százalékkal állt 15 órakor. Ennél a sátolraljaújhelyi 46,8 százalékos eredmény egy minimálisan magasabb, utóbbi érték pedig a harmadik legalacsonyabb arány az országos rangsorban.

Megjegyzés: A részvételi arányok vasárnap délután az újabb adatok megjelenését követően változhatnak a különböző választókerületekben, ezért a fenti sorrend is módosulhat a későbbiek során.