Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Államkincstár nem tudná ellátni feladatait a kor követelményeinek megfelelően digitalizáció és informatikai fejlesztés nélkül.

Ezek a családtámogatások kifizetésétől a nyugdíjkifizetéseken és a vidékfejlesztési támogatások folyósításán keresztül az önkormányzati támogatások kifizetéséig és a közszolgálati dolgozók bérének kifizetéséig terjednek.

A családtámogatásokat és a nyugdíjrendszert érintő korszerűsítés pénzügyi kerete nagyjából 12 milliárd forint. (Változás a nyugdíjasok vasúti kedvezményénél.)

A projekt keretében létrehoznak egy új nyilvántartási rendszert, amely az összes adatot tartalmazza majd a nyugdíj-biztosítási, családtámogatási, egészségbiztosítási és más szociális biztonsági ellátásokkal kapcsolatban

- mondta Antal Renáta, az államkincstár uniós projektigazgatója.

A családtámogatási iratok digitalizálása befejeződött, a nyugdíjiratok digitalizálása zajlik.

Az elbírálási folyamatok fejlesztését is tervezik, minek eredményeképpen rövidül és hatékonyabbá válik az ügyintézés, előtérbe kerül az elektronikus ügyintézés.

A fejlesztés az állampolgárok széles körét közvetlenül érinti, kezdve az aktív korúaktól, a családokon át, egészen a nyugdíj-biztosítási vagy családtámogatási ellátásban részesülő személyekig - vélekedett a projektigazgató.

A kép forrása: Shutterstock.