Évek, évtizedek kellenek ahhoz, hogy megváltozzon az olimpia nemzeti elfogadottsága - mondta Varga Mihály az Inforádiónak.

A nemzetgazdasági miniszter szerint az eddigi előkészítési munkálatok költségeit a Budapest 2024 Zrt. fizette. "Számításaink szerint ez nem éri el a 10 milliárd forintot, 9,5 és 9,8 milliárd forint között lehet valahol, a számlák beérkezésekor fizetjük ki az összegeket. Azzal, hogy ha megszületik a döntés a pályázat visszavonásáról, akkor ezek a költségek megszűnnek, nem kell tovább fizetni" (Olvassa el kapcsolódó cikkünket, amelyből kiderül, hogy az összeg a 40 milliárdot is elérheti).

A nemzetgazdasági miniszter szerint a népszavazási kezdeményezéssel Budapest olyan hátrányba került, hogy nincs sok esélye a pályázatnak.

Varga Mihály az olimpiai pályázat visszavonásának menetrendjéről szólva elmondta: "a jogi procedúrája a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól is függ, nekik kell jóváhagyniuk a visszalépésünket. Ahogy a főváros a Magyar Olimpiai Bizottsággal együtt ezt bejelenti, lényegében formális, hogy milyen időpontban születik meg ez a NOB-döntés."