A Rákospalotából, Pestújhelyből és Újpalotából álló kerületben vasárnap tartják az időközi polgármester választást, amelyet azért kellett kiírni, mert a DK-s Hajdu Lászlót áprilisban országgyűlési képviselővé választották. Hajdu László utódjául Németh Angélát ajánlotta.

A Fidesz-KDNP jelöltje, László Tamás 2010 és 2014 között vezette a kerületet. A választáson a Magyar Munkáspárt Kerezsi Lászlót indítja. A függetlenként induló Csékei Sándor pénteken visszalépett. (Új önkormányzatot választanak vasárnap a Nógrád megyei Bujákon - ezt a cikket olvasta?)

A választáson kiállhatnak a kerületért és példát mutathatnak ország-világnak, "hogy nem lehet minket megfélemlíteni és nem kérünk helytartót a fejünk felé" - mondta Németh Angéla, az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Liberálisok támogatását is élvező jelölt sajtótájékoztatóján az MTI szerint.

A Fidesz jelöltjéről, László Tamásról azt mondta, hogy a kerület lakói az elmúlt négy évben már "kétszer megbuktatták a szavazataikkal", mert sem polgármesterként, sem országgyűlési képviselőként "nem kértek belőle". Ellenfele azt szokta mondani, hogy barátságos viszonyban van a kormánnyal. Egy kerületi önkormányzat és a kormány együttműködésének azonban nem a barátságon, hanem a kötelességen és a felelősségen kell alapulnia - mondta Németh Angéla. Politikusként a megértő összefogásban, az őszinteségben, a szolidaritásban, az egymást tisztelő és becsülő kerületi lakosok együttműködésében hisz.

A jelölt mellett felszólalt Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányának elnöke, aki azt hangsúlyozta, hogy a nők is tudnak politizálni és vezetni, képesek összetartani egy kerületet. A politikus azt mondta, a XV. kerületet nem lehet átengedni a Fidesznek. Nem azért, mert az "holmi baloldali bástya", hanem mert továbbra is emberséges politikára van szükség - tette hozzá a politikus.

Olyan ember veheti át a stafétát, aki méltó arra, hogy folytassa a korábbi polgármester, a DK-s Hajdu László által megkezdett munkát - mondta Bősz Anett, a Liberálisok ügyvivője, aki szerint Németh Angéla "egy igazán belevaló nő", aki hosszú évek óta szolgálja a kerületet, és képes legyőzni a Fideszt.