Szeptember 24-én nyit ki utoljára az egyik fővárosi - pontosan a XVII. kerület, Pesti út 90-ben található - Tesco Expressz - erősítette meg a Napi.hu-nak a cég sajtóosztálya az Origo múlt heti hírét.

A vállalat azt is közölte: a bérleményként működő Pesti úti üzlet teljesítményének felülvizsgálata során döntöttek a bezárásról, valamint arról, hogy a bolt fenntartására fordított összeget más Tesco-egységek fejlesztésére fordítják inkább.

Az üzlet bezárása hat munkavállalót érint, mindegyiküknek munkát kínált a vállalat a közelben lévő Tesco-boltokban. A hatból két munkatárs nem fogadta el a felkínált pozíciót, négyen viszont igen, így ők maradnak a Tescónál.

Egy üzletről van szó

Egy-egy üzletbezárás egy több mint 200 üzletből álló hálózatot működtető vállalatnál nem számít példa nélküli döntésnek. Az üzletbezárásban pedig szerepet játszik az élelmiszerláncok nyereséges működését előíró törvény is. Ez lényegében azt mondja ki, ha egy boltlánc két éven keresztül képtelen nyereségesen működni, akkor be kell fejeznie a működését. Mindez azt is jelenti, hogy a jövőben sor kerülhet további üzletbezárásokra nem csak a Tescónál, hanem bármelyik láncnál, ha az adott egység nem jövedelmező.

A Tesco egy hónappal ezelőtt közölte, hogy az anyavállalat, a brit Tesco-csoport hosszú távra tervez Magyarországon, és elkötelezett a magyar leányvállalat fejlesztése mellett. Erre utal az egyébként, hogy több áruházban (Győrben, Veszprémben) korszerűsítést hajt végre a cég, emellett az online bolt is terjeszkedik az országban.

Ha tetszett a cikk, a Bukszát szeretheti a Facebookon is.