Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Újabb tárgyalási napot tartottak tegnap Olaszországban az utóbbi idő legsúlyosabb buszbalesete, a 17 halálos áldozatot követelő veronai tragédia ügyében. A tárgyaláson a megvádolt buszvezető, V. János ügyvédje olyan szakvéleményt nyújtott be a bíróságnak, amely kérdésessé teszi, hogy a vádlott vezette-e a buszt - derül ki a lap cikkéből.

A Bors úgy tudja, a szakvélemény szerint a vádlott testén nem voltak kormánytól eredő sérülések, vagyis ez azt jelentheti, hogy a baleset időpontjában ő nem ült a volán mögött. A balesetben elhunyt sofőr mellkasán találtak viszont találtak zúzódásokat. Az ütközés közben V. János a széksorok közt állhatott.

A veronai tragédia kapcsán itthon az alvászavarokkal küzdő V. János háziorvosát gyanúsítják foglalkozás körében elkövetett, gondatlan veszélyeztetés vétségével. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szerint az orvos tudott a sofőr alvászavaráról, és soron kívüli vizsgálatot kellett volna elvégeznie, és el kellett volna tiltania az éjszakai vezetéstől.

A lap úgy tudja, a sofőr súlyos alvászavarának gyógyítása már a baleset előtt megkezdődött.

Az olaszországi Verona közelében 2017. január 20-án éjjel 17-en vesztették életüket, amikor a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait és tanárait szállító busz balesetet szenvedett és kigyulladt.