Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A bizottság ülésén Bánki Erik, a gazdasági bizottság fideszes elnöke elmondta: már múlt héten szerdán jelezte, hogy új ülést hívnak össze, mivel a kormányzat részéről több nyilatkozat elhangzott arról, hogy a kormány az egész letelepedési kötvény feltételrendszerének megváltoztatását, illetve az államadósság finanszírozásának újragondolását tervezi.

Tóth Csaba (MSZP), a bizottság alelnöke azt indítványozta, hogy a letelepedési kötvényt forgalmazó összes cég forgalmazói engedélyét függesszék fel.

Szakács László (MSZP) ehhez kapcsolódva elmondta, úgy tűnik, hogy a letelepedési kötvények ügyének folyamatos említésével a gazdasági bizottságban egyfajta marketing tevékenység folyik.

Z. Kárpát Dániel (Jobbik) élesen bírálta a bizottság múlt heti döntését, "hazaárulásnak" nevezte azt, hogy a testület a kormánypárti többség szavazatával az egyik forgalmazó cég tevékenységének kiterjesztéséről határozott. Szerinte a forgalmazó vállalkozások között "gyalázatos cégek" is vannak, ráadásul az komoly nemzetbiztonsági veszélyt jelent, hogy Irak területén is lehet ilyen kötvényt forgalmazni. Ő is javasolta, hogy még hétfőn függesszék fel az összes forgalmazói engedélyt. A bizottság kormánypárti képviselőinek többségi szavazatával elvetették Tóth Csaba javaslatát.