Alagutakat és völgyhidakat kap a tovább épülő M0-ás

Teljes kört alkothat az M0-ás. Budakeszinél egy 5-10 kilométeres alagút épülhet, és nem ez lenne az egyetlen. Időpontok és összegek még nincsenek.
Csernátony Csaba, 2017. január 6. péntek, 08:35
Fotó: Napi.hu

Jelenleg összesen harminc autópálya-építés előkészítésén dolgoznak a Nemzeti Infrastruktúra Zrt. listája szerint. Többek között az Eger melletti M25-ös, a Pécstől a barcsi országhatárig tartó M60-as, a Vasvár és Zalaegerszeg közötti M9-es, Kecskemét és Nagykőrös közötti M8-as szakaszát készítik elő, de az budapesti körgyűrű, az M0-ás sem marad ki a szórásból, amely a tervek szerint végre körbeér.

Az M0-ás a budai oldalon bővül új szakasszal, ennek a tervezésén már dolgoznak. Az új 2x2 sávos út a fővárosból Szentendre és Visegrád felé tartó 10-es utat köti össze a tőle északabbra lévő, Solymáron, Pilisvörösváron keresztül haladó 11-es utat köti majd össze - ez lesz a Megyeri híd meghosszabbítása. Összesen több mint 8 kilométeres útszakaszt kell építeni, amely egy 2 és egy 3 kilométeres alagutat és két völgyhidat is magában foglal majd.

 

A tervek szerint itt halad majd a 10-es és 11-es utat összekötő szakasz Forrás: NIF Zrt.

Előkészítés alatt van az M0-ás másik szakasza is, amellyel körbeérne a gyűrű. Ez a szintén 2x2 sávos szakasz folytatja majd Budakeszin az M0-ás és az M1-es biatorbágyi kereszteződéséig. Az M0-ás utolsó szelete 18 kilométeres lesz, amelyben egy hosszú - nyomváltozattól függően 5,5-10 kilométer alagút lesz.

Az M0-ás maradék szakaszainak megépítésének költségei egyelőre nem ismertek, ahogy azt sem lehet tudni, hogy mikor kezdenék és fejeznék be a fejlesztéseket.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

NakiVagyokKerdojel, 2017.01.07 21:15

Ilyet én is tudok írni: "Tervei szerint orbán viktor lemond és ő maga, valamint az összes samesza is visszafizeti az ellopott pénzeket, továbbá az egész bűnbanda önként bevonul a börtönbe a megérdemelt életfogytigalni börtönbüntetés letöltésére. Időpont egyelőre nincs hozzárendelve a projekthez."

Annyira senki se szegény, hogy ne tudna ígérni. 9 éve egészen pontosan semmi nem történt az M0-s befejezése kapcsán. Erre kéne költeni, nem a tetves stadionokra, meg 50 milliárdért úszó vb-t rendezni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

laci_52, 2017.01.06 21:50

Az M0 jó kis zsíros falat lesz a fideszes oligarcháknak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html