A kormány egyetértett azzal, hogy a Magyar Vízilabda Szövetség - a Sportesemények Szervezéséért, Lebonyolításáért és Sportszolgáltatásért Felelős Nonprofit Kft. közreműködésével - megrendezze a 2019. évi FINA Női Vízilabda Világliga Szuperdöntőt, Magyarországon. Erre a célra 428 millió forint fordítható.

Jövőre lesz a magyar-japán diplomáciai kapcsolatok felvételének 150. évfordulója, a magyar-dél-koreai diplomáciai kapcsolatok felvételének 30. évfordulója, a magyar-izraeli diplomáciai kapcsolatok újrafelvételének és a Budapest és Tel-Aviv közötti testvérvárosi megállapodás 30. évfordulója, továbbá a magyar-kínai diplomáciai kapcsolatok felvételének 70. évfordulója. Az ezekhez kapcsolódó programokra 1,2 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány.

Szintén 2019-ben lesz Magyarországon a World Robot Olympiad döntője. Ennek a megrendezésére 2,4 milliárd forintot irányzott elő a kormány.

Magyarország rendezi a "Solar Decathlon Europe 2019" nemzetközi egyetemi innovációs házépítő versenyt. Ennek a rendezéséhez és egy szentendrei ingatlan megvásárlásához 2,993 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány. Ebből 200 millió jut egy mintaház park megteremtésére.

Tovább épül a Ludovika Campusban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem. A szárnyépület egyetemi funkciót kap és épül egy vívóterem is. A teljes fejlesztés 2,573 milliárd forintba kerül, állami költségvetési pénzből.

Miután a kormány elvette a színházaktól a társasági adó (TAO) támogatást, egy mostani határozatban - ennek pótlására - 37,4 milliárd forintot irányzott elő. Ennek az elosztásáról azonban nem szól a jogszabály.

A Modern Városok Program keretében Érd megyei jogú város köznevelési, szakképzési, szociális és egészségügyi intézményeinek fejlesztésére összesen 9,195 milliárd forinthoz jutott. Ebből az idei költségvetést terheli 4,7 milliárd, a többi a jövő évi büdzsé keretéből megy.

A Tiszalöki vízlépcső és hajózsilip rekonstrukciója eredetileg 3,5 milliárd forintba került volna. Ezt fejelte meg a kormány további 1,557 milliárd forinttal.

A kormány támogatja a hazai vállalkozások Nyugat-Balkánon - elsősorban Montenegróban és Szerbiában - megvalósított beruházásait. Ehhez 10 milliárd forinttal hozzá is járult, de ezen felül a támogatás lebonyolítására 150 millió forintot hagyott jóvá.

A diósgyőri vár 10,191 milliárd forintból újulhat meg. Ebből jövőre 2 milliárd, 2020-ban 4 milliárd, míg 2021-ben a maradék folyósítható.

Végül a kormány az idei állami költségvetés Miniszterelnökség fejezetét kiegészítette egy kulturális célú jogcímcsoporttal és rá is utalt 17,430 milliárd forintot. Ezt a fejezeten belül csoportosította át.