Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Europe Elects nevű oldal Egyesült Királyságra vonatkozó becslései szerint nagyon megnyeri a mai választást Nigel Farage Brexit-pártja, amely a szavazatok több mint 31 százalékát is begyűjtheti - írta az ATV. A becslés szerint a kormányzó konzervatívok csak a negyedik helyre futnak be, 12 százalékos eredménnyel.

Megelőzik őket a Liberális Demokraták (18,9 százalékkal) és a Munkáspárt is, mely a második helyre érhet be 19,1 százalékos eredménnyel. A becslés szerint Farage-éknak ez az eredmény 24 mandátumot jelenthet az EP-ben, a liberálisoknak 15-öt, a Munkáspártnak 14-et, a kormánypártnak pedig 10-et. A Zöldek 4 parlamenti helyet szerezhetnek.

Dániában, ahol megdőlt az eddigi részvételi rekord, taroltak a baloldali, liberális és zöld pártok. Az országnak jutó 14 mandátumból mindössze kettőt nyert a jobboldal - egyet-egyet az EPP és az ECR -, a maradékon a zöld, liberális és baloldali pártok osztoznak. A szavazatok 28,4 százalékával a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége nyeri a spanyol EP-választást a Celeste-Tel exit pollja szerint.

A második helyre 17,3 százalékkal a Néppárt (Partido Popular) ér oda, a harmadikra pedig a jobbközép Polgárság Párja 16 százalékkal. Az erőviszonyok hasonlóan alakultak az egy hónappal ezelőtti spanyol parlamenti választásokon is.Érdekesség még, hogy az egyre jobban erősödő, antifeminista, szélsőjobboldali VOX 6,5 százalékkal szintén mandátumot szerez, igaz, a parlamenti választásokhoz képest visszaestek, akkor több mint tíz százalékkal zártak.