Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Lépésről lépésre, módszeresen szorítanák ki teljesen a Club Aliga területéről az embereket, ez látszik azokból az új partvonaltervekből is, amit 43 balatoni település mellett október 28-án Balatonvilágos Önkormányzata is megkapott - írja az Index. A Club Aliga Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó közvetett érdekeltségébe tartozik, Mészáros A 100 leggazdagabb kiadvány szerint 296 milliárd forintos vagyonnal a második leggazdagabb magyar.

A tervek átadását az októberi önkormányzati választások utánra időzítették, és alig két hetet adtak arra, hogy a sokszor teljesen laikus képviselő-testületek döntsenek róla. "Nyilvánvalóan arra játszottak, hogy az épp hogy megalakuló testületeknek ne legyen idejük átvizsgálni az új tervezetet, hanem igent mondjanak rá" - mondta az Indexnek Bukovszki András, az Aligai Fürdőegyesület elnökhelyettese.

Kiszorítás lehet a cél

A balatonvilágosi képviselő-testület szerint a tervezet a település érdekeivel ellentétes, ebben a formájában tárgyalásra is alkalmatlan. Az új tervek alapján az egykori pártüdülő területén lévő, önkormányzati tulajdonban lévő telek elől egy 95 méteres, a Club Aliga közvetlen szomszédságában álló volt Volán szálló elől pedig egy 105 méteres parti sétányt vennének el. Ezzel 200 méter szabad parti sétány szűnne meg, úgy, hogy annak pótlásáról egy szó sem esik a dokumentumban.

A tervben a mólóra vezető - a gyalogos forgalom elől egyébként el nem zárható - út sem látszik, sőt már a mólót is úgynevezett belterületbe sorolták. Bukovszki szerint azért, mert így később könnyebb lesz magántulajdonná tenni. A jelenleg hatályos rendelet egyébként a Club Aliga területén önkormányzati elővásárlási joggal terhelt közterületeket jelöl ki, a megküldött tervezetben erre már utalás sincs - mondta Bukovszki, ezért az elnökhelyettes szerint az új tervezet nem szól másról, mint hogy a jogszabályok segítségével véglegesen kiszorítsák a volt pártüdülő területéről a helyi lakosokat és strandolókat.