Beindult az önálló szerencsejáték-felügyelet

Hetvenhét, törvénytelenül működő honlapot tett ideiglenesen elérhetetlenné eddig az önálló szerencsejáték-felügyelet - idézi a Magyar Hírlap pénteki cikkét az MTI.
Szepesi Anita, 2017. október 27. péntek, 07:30
Fotó: Pixabay

A lap azon kérdésére, hogy a törvénytelenül működő szerencsejáték-oldalak, illetve szervezők fizettek-e ki nyereményeket, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közölte: az ellenőrzött honlapok nem tartalmaznak olyan információt, hogy hány játékosuk ért el nyereményt. Egyes üzemeltetők az oldalon szervezett versenyekkel kapcsolatos pont- vagy jackpotállásokat teszik közzé.

Az NFM kiemelte, hogy az illegális szerencsejátékban való részvétel a játékosok döntése és kockázata, az esetlegesen elért nyeremény bírósági úton nem érvényesíthető Magyarországon. A fogyasztók megtévesztésének ellenőrzése, az ezzel kapcsolatos eljárás lefolytatása nem tartozik a szerencsejáték-felügyeleti hatóság feladatkörébe. A játékosok figyelmét viszont felhívják arra, hogy a blokkolt honlapok semmiféle hatósági engedéllyel nem rendelkeznek.

Az online pókerrel kapcsolatban a Magyar Hírlap azt is megtudta, a törvényi szabályozás alapján online kaszinójátéknak minősül a kaszinójáték hírközlő eszköz és rendszer útján történő szervezése, így az internetes pókerjáték is. Magyarországon jelenleg egyetlen cég rendelkezik erre vonatkozó engedéllyel, de jelenleg az sem biztosít online pókerjáték-lehetőséget - olvasható a napilapban.

(Ön szerint mit kommunikál 9 milliárdért a Szerencsejáték Zrt.?)

Címlapkép: Pixabay.com

HOZZÁSZÓLÁSOK