Cafeteria: van egy jó hírünk

Bővítik a vállalkozások a béren kívüli juttatásokat, az idén már a diák- vagy lakáshitel-törlesztést is választhatják a dolgozók - olvasható a Magyar Idők csütörtöki számában.
Dzindzisz Sztefan, 2018. február 15. csütörtök, 07:05
Fotó: Napi.hu

A legtöbb vállalkozás meg is emeli a béren kívül adható juttatások összegét - mondta a lapnak a Liga Szakszervezetek elnöke. Mészáros Melinda szerint általánosságban az a jellemző, hogy ahol a bérek emelkednek, ott a cafetériakeret is bővül, jellemzően a versenyszférában.

A Munkástanácsok elnöke a Magyar Időket arról tájékoztatta, tárgyalásokat folytatnak a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel annak érdekében, hogy a közszolgáltató vállalkozásoknál tovább nőjön a cafetéria keretösszege, és ezzel is nagyobb legyen az állami cégek munkaerő-megtartó ereje - számol be az MTI. (Mégsem kapnak magasabb bért a magyarok.)

Egyre népszerűbb elem a nyugdíj- és egészségpénztári hozzájárulás, amely a dolgozók öngondoskodását segíti. Több cég a cafetériakereten felül is ad ilyen jellegű juttatást. Szintén keresett a készpénzben adható évi 100 ezer forintos juttatás, vagy a rekreációs célokat is szolgáló Szép-kártya.

A vállalatok idén jellemzően 200-500 ezer forintos éves cafetériakeretet nyújtanak dolgozóiknak - olvasható a lapban.

HOZZÁSZÓLÁSOK