Eladják a MiG-29-es gépeket

Huszonhárom MiG-29-es repülőt, húsz hajtóművet, rakétákat, alkatrészeket árverez egyben a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. az Elektronikus Aukciós Rendszerben - írja az Index.hu.
Szász Péter, 2017. október 26. csütörtök, 17:01
Fotó: Pixabay

A Honvédelmi Minisztérium vagyonkezelésében álló MiG-29-esek és tartozékaik együttes kikiáltási ára 4,8 milliárd forint, 8 milliós lépcsővel lehet rájuk licitálni. Az árverés kezdetének időpontja október 25-e szerda volt, november 14-től lehet licitálni, az aukció november 16-ig tart majd. A belépési küszöb igencsak magas, már az árverési biztosíték összege is meghaladja az 1,2 milliárd forintot, ami jócskán leszűkíti a vásárlói kört. (MiG-eket ad Oroszország Szerbiának.)

A kiírás szerint a leendő vevőnek hadiipari tevékenységi engedéllyel kell rendelkeznie, és az írásbeli nyilatkozatot kell tennie arról, hogy a MiG-ekkel tervezett ügylet a mindenkori nemzetközi, illetve uniós szankciós rendelkezések maradéktalan betartásával történik - írja a lap.

Az eladásra rá kell bólintania az országgyűlésnek is.

A MiG-29-eseket hét ével ezelőtt vonták ki a forgalomból, a típussal 2010. december 7-én hajtotta végre a honvédség Dongó százada az utolsó kiképző repülést.

HOZZÁSZÓLÁSOK