Építőipar: itt is megvan a kétharmad

Márciusban a nyers adatok szerint 68 százalékkal, azaz kétharmaddal nőtt az építőipari termelés volumene az előző év azonos időszakához képest Mindkét építményfőcsoport termelése nőtt: az épületeké 62, az egyéb építményeké 79 százalékkal. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az előző hónaphoz képest 2,5 százalékkal csökkent a termelés. Az első negyedévben az építőipar termelői árai 10 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához viszonyítva - közölte a KSH.
Szepesi Anita, 2019. május 14. kedd, 09:00
Fotó: Getty Images

Márciusában az előző év azonos hónapjához képest mindkét építményfőcsoport termelése bővült: az épületeké 62, az egyéb építményeké 79 százalékkal. Az épületeknél ipari, lakó- és irodaépületek építése, az egyéb építményeknél pedig továbbra is út- és vasútépítések, valamint az energetikai beruházások eredményezték a növekedést.

Az építőipar ágazatai közül a termelés volumene az épületek építésében 68, az egyéb építmények építésében 85, a speciális szaképítésben 59 százalékkal nőtt.

A megkötött új szerződések volumene 3 százalékkal emelkedett, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 41 százalékkal nagyobb, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 24 százalékkal kisebb volt az egy évvel korábbinál. Az épületek körében a nagy értékű ipari beruházások mellett főleg oktatási és sportlétesítmények kivitelezésére kötöttek szerződéseket.

Az építőipari vállalkozások március végi szerződésállományának volumene 1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 51 százalékkal nagyobb, az egyéb építményekre vonatkozóké 15 százalékkal kisebb volt, mint 2018. március végén.

Az év első három hónapjában az előző év azonos időszakához viszonyítva az építőipari termelés 48 százalékkal emelkedett.

Az első negyedévben az építőipar ágazatain belül az épületek építésében 12, az egyéb építményeknél 8, a legnagyobb súlyú, speciális szaképítésben 10 százalékkal nőttek az árak az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Az építőipar árai az előző negyedévinél 3 százalékkal magasabbak voltak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kanri, 2019.05.14 13:55

@Panzerkraftwagen_Drei: jajj hagyd már...neki ez jó így.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Panzerkraftwagen_Drei, 2019.05.14 13:12

@krix6: -üres stadionok
-üres kisvasutak
-üres betonförmedvények, többek között a letarolt Ligetben
-völgykilátók, semmibelibegők, mutyikalandparkok stb.

Egyszóval a boxos gazdád megint milliárdokat szakít a kamuépítkezéseken, te meg fizetheted a fönntartásukat életed végéig. Tapsolj hozzá, szánalmas hülye cigánycsicska.

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krix6, 2019.05.14 13:00

"Márciusban a nyers adatok szerint 68"

CSŐŐŐŐŐD!
Itt pusztulunk mind!
IMF nélkül nincs élet...
:D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html