Márciusában az előző év azonos hónapjához képest mindkét építményfőcsoport termelése bővült: az épületeké 62, az egyéb építményeké 79 százalékkal. Az épületeknél ipari, lakó- és irodaépületek építése, az egyéb építményeknél pedig továbbra is út- és vasútépítések, valamint az energetikai beruházások eredményezték a növekedést.

Az építőipar ágazatai közül a termelés volumene az épületek építésében 68, az egyéb építmények építésében 85, a speciális szaképítésben 59 százalékkal nőtt.

A megkötött új szerződések volumene 3 százalékkal emelkedett, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 41 százalékkal nagyobb, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 24 százalékkal kisebb volt az egy évvel korábbinál. Az épületek körében a nagy értékű ipari beruházások mellett főleg oktatási és sportlétesítmények kivitelezésére kötöttek szerződéseket.

Az építőipari vállalkozások március végi szerződésállományának volumene 1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 51 százalékkal nagyobb, az egyéb építményekre vonatkozóké 15 százalékkal kisebb volt, mint 2018. március végén.

Az év első három hónapjában az előző év azonos időszakához viszonyítva az építőipari termelés 48 százalékkal emelkedett.

Az első negyedévben az építőipar ágazatain belül az épületek építésében 12, az egyéb építményeknél 8, a legnagyobb súlyú, speciális szaképítésben 10 százalékkal nőttek az árak az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Az építőipar árai az előző negyedévinél 3 százalékkal magasabbak voltak.